Mixi
Mixi Mixi Mixi Varázs Garázs autókozmetika Helyszíni számítógép javítás
 

 

<<vissza

 

 

Szombathelyi beszámoló - Ádám

 

Már Kassa előtt és után is határozottan mondtam pilótámnak, hogy nincs időm folytatni, de a szombathelyi pályabejárásra még elmentünk együtt, mert azt mondta, ilyen rövid idő alatt már nem tud senkit beszervezni. Nos, ez nagy baj, volt, mert már a akkor és ott láttam, hogy ezt a bulit nem fogom kihagyni. Ha összejön a pénz az indulásra, akkor nincs mese, elő a régi nagylemezzel: munkahelyről elkönyörgés, és jöhetnek az álmatlan éjszakák.... J

 

Különös favoritom a Savaria Rally, itt kerültem közel ugyanis emberileg a Rallyhoz. Talán 2001-ben volt, hogy Dicsa Tibi eldobta az autót az acsádi gyorson, az alagútnál. Az autója összetört, és mi rohantunk azonnal segíteni. Szerencsére nem lett bajuk, így csak a romok eltakarítása maradt nekünk. Eltettem a műanyag tanksapkafedelét emlékbe, de aztán kb. két héttel rá felhivtam, hogy visszaadnám. A Budapest Rally gépátvételén adtam át ezt a külső szemlélő számára forintos alkatrészt. Tibi nagyon kedves volt, azóta is nagyon tisztelem őt, és számomra az volt az a pont, hogy már nem a borulások izgattak, meg ezek, hanem az eszme. Ez talán a sors fintora, hogy akkor a Tibi hagyta el a tanksapkafedelét, most meg mi J

 

 

Így is lett, az utolsó utáni pillanatban bejött épp annyi pénz, hogy el tudtunk indulni, így porainkból feltámadva, újult erővel néztünk egy nagyszerű verseny elébe.

Az utóbbi években már felemás érzéseim voltak a Savaria Rallyekkal kapcsolatban, mert félig hibátlan (Acsád, Kismákfa), félig dögunalmas pályákon ment a mezőny (Egyházasrádóc pl.). Idén ez érezhetően megváltozott azzal, hogy a rendezők két új, az Őrségi Nemzeti Parkot átszelő pályát is megkaptak, és ezekkel kiváltották a szántóföldön rendelezett 1000 egyeneses szakaszokat.

 

 

 

A két új pálya mindenért kárpótolta az indulókat. Nem számított a sok etap, és a meleg sem, ezek a pályák végre VB szintűek voltak. Igazi élményszámba ment végigmenni rajtuk a mi kis tempónkban.

Mivel jól állunk a pontversenyben, ezen a versenyen a H csoport közepén indulhattunk volna, de most sem akartunk senkit feltratani, mert különösen nehéz az előzés a por miatt, úgyhogy szépen már a rajthoz úgy kértük, hogy utolsónak mehessünk. Így sem sikerült tökéletesre, mert Födő Imiéket a hidas alakításuk után pont mögénk tették vissza a szurkolók, és mi ezt nem tudván végig vezettük őket a célig. Sajnos esélyünk sem volt észrevenni őket a por miatt, így csak a célban láttuk, hogy mögöttünk vannak..

 

 

Az autóra igazán nem lehet most szavunk, Kassáról ahogy hazahoztuk úgy el is tudtunk vele indulni, csak a kerekeket cseréltük le, semmi gondja nem volt. Egyedül a Laktanyai gyors viselte meg szegényt, amikor ugrattunk végre egyet és leérkezéskor a bal hátsó gátló szétpukkant. De semmi más nem volt igazából, ennyi pedig abszolut belefér.

Nagyon szimpatikus volt számomra a rendezés, a versenyzői eligazítás is olyan volt mintegy majális, talán az idei legjobb Rallye volt!

 

 

Mixi azt mondja azért hagyom abba, mert már kijártam a Mixi Rally iskolát. Pedig ez nem igaz. Ha tehetném folytatnám, mert úgy érzem ez alatt a fél szezon alatt összecsiszolódtunk, és egész jó kis páros lettünk. Mégis abbahagyom egy időre, mert úgy látom, hogy nem tudom erre feltenni az életem. Minden barátom értetlenül áll ez előtt, és nekem is néha az az érzésem, hogy valahogy bele lehetne még zsúfolni a versenyeket, a pályabejárásokat, az egyéb teendőket, ami azért mégis idő, meg energia. Még egy versenyt, aztán csak mégegyet... Mégsem teszem, és remélem, hogy engem fog igazolni az idő. Így is leírhatatlanul boldog vagyok, hogy köztetek lehettem, tele vagyok ambícióval, és célokkal, úgyhogy nem menekültök! Amint tudok jövök vissza!!

 

Köszönöm szépen a figyelmeteket, a lelkesedést, amikor jöttünk, nekem ezek örök élmények már. Mixinek is köszönöm, hogy beülhettem mellé. Hozzásegített egy pályamellett álló szurkolót ahhoz, hogy új megvilágításba helyezze kedvesnc hobbiját!

 

Köszönjük a képeket, amiket rólunk készítettetek, segítve ezzel azt, hogy évek múlva is eszünkbe juthasson ez a néhány együtt végigizzadott verseny!

 

 

 

 

 
(C) 2004-2011 --- Ördögh Mixi rallyeversenyző oldala. Email: mixi@mixi.hu. Tel: +36-70/776-7782 --- Mixi informatikai támogatója a PannonPC Informatika Kft.